Cégünk 1990-ben alapított családi vállalkozás.

Három fő profilunk van:

  • az alumínium öntészet és hozzákapcsolódó egyszerűbb megmunkálási munkák
  • az elektrosztatikus porszórás
  • a homokszórás

 Ezeken túl egyszerűbb lakatos és szerelési munkák elvégzését is vállaljuk.

Az alumínium öntés kétfajta gyártási módját végezzük:

    • kézi kokilla öntés
    • gépi nyomásos öntés

A kézi öntés területén a kis méretű öntvényektől az egészen nagy méretűekig (akár 8-10 kg), különböző formájú és anyagminőségű öntvényeket készítünk.
A présöntést egy 160 tonna záróerejű, függőleges öntésű présöntőgéppel végezzük 1,5 kg-os súlyhatárig.
Az öntés után a megmunkálást is elvégezzük.

 

Másik fő tevékenységünk az elektrosztatikus porszórás, mely a 90-es évek elején terjedt el hazánkban.

Ennek a technológiának az előnye, hogy gyorsan végezhető, nem kíván előalapozást, a festési eljárás nem oldószeres bázisú. A műanyagpor hidegen van a festési felületre felvíve (elektrosztatikus eljárással) és ezután beégető kemencében ráolvad a felületre 180-200 C fokon.
A festési eljárás előnye még, hogy nagyon szép esztétikus felületet ad és rugalmassága miatt nem hajlamos a lepattógzódásra.

Ezen festési mód alkalmas kültéri és beltéri kivitelű felületek képzésére. Mindkét kivitelben készíthető fényes, selyemfényű és matt felület. (Ezen kívül a technológia alkalmas még dombor, antik, kalapácslakk és neon hatású felületek kivitelezésére is.)

A beégető kemencék méretei (3000x1400x1100 cm és 1500x1300x1100 - zárt szelvények 5 méterig) nagy felületek festését is lehetővé teszik.

 

Harmadik tevékenységünk a homokszórás. Kiválóan alkalmas régi festés eltávolítására, rozsda eltüntetésére festés előtt. Különböző választható méretű homokszemcsék vannak. Felhasználási területekre példák: motorvázak, kerékpárvázak, felnik, autóalkatrészek, korlátok stb.

 

Kovácsoltvas kerítések felújítását szintén vállaljuk! (homokszórás, alapozás, festés)

 

 

 

ugrás az oldal tetejére